День цивільної оборони

Сьогодні у нашій школі було проведено День цивільної оборони. Основна мета заходів цього дня – вироблення в учнів умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій; практична перевірка вміння та навичок учнів користуватися засобами індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу домедичну допомогу.

Розпочався День цивільної оборони із навчальної евакуації з шкільного приміщення на випадок пожежі та загальношкільної лінійки. Із привітаннями до шкільного колективу звернулася директор школи – начальник цивільної оборони В.І.Дроздова та начальник штабу цивільної оборони – В.Г.Гужва.

Класні керівники та класоводи протягом дня провели бесіди-інструктажі "Небезпечні ситуації, аварії, катастрофи та захист від їх наслідків".

Для учнів 1-4 класів було організовано вікторину "Квітка безпеки" та перегляд навчальних мультфільмів.

Для учнів 5-6 класів проведено тренінг "Твоє життя - твій вибір", а для 7-9 класів - "Брейн-ринг" з ЦО.

Цікаво і змістовно було проведено заняття з надання само- і взаємодопомоги при кровотечах, опіках, переломах та ураженнях отруйними речовинами.

Учні 7-9 класів потренувалися вимірювати лічильником радіоактивних частинок рівнів радіації у середині приміщень та будівель.

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.