Підсумки природоохоронної діяльності за 2020 рік

"Любов до природи слід виховувати з раннього дитинства. Все це залишається в дитячій душі, осяяне почуттям радості, і покладе основи любові до рідної природи." (Григорій Ващенко)

Одним із найважливіших завдань сучасної школи є підвищення екологічної грамотності учнів, озброєння їх навичками економного, бережливого використання природних ресурсів, формування активної, гуманної позиції у ставленні до природи.

Мета екологічного виховання - формуван­ня відповідального і дбайливого ставлення до природи, що базується на екологічній свідомості. Це передбачає до­тримання моральних і правових принципів природокористування й пропаганду ідей щодо його оптимізації, активну діяльність із вивчення й охорони природи своєї місцевості.

Формування та розвиток екологічної компетентності є одним із головних складових частин освітнього процесу нашого закладу. У школі діє 3 гуртки екологічного спрямування: «Паросток» (керівник Світлана Манойло), «Віконечко в природу» (керівник Галина Костенко), «Юні екологи» (керівник Вікторія Кривошея), які відвідують 28 вихованців. Екологічною просвітою займаються не лише керівники гуртків, а й педагоги-предметники: Ярослава Костенко, Валентина Яресько, Діана Шевченко, Тетяна Табачна, Катерина Нос, Валентина Гужва.

Педагоги та учні закладу займаються науково-дослідницькою, природоохоронною, агітаційно-художньою та краєзнавчо-пошуковою діяльністю. Гуртківці є активними учасниками, призерами та переможцями районних, обласних та всеукраїнських конкурсів екологічної просвіти («Птах року», «Годівничка», «В об’єктиві натураліста», «Моя країна – Україна!», «Пізнай свій рідний край», «Малі ріки Полтавщини», «Парки - легені міст і сіл» та інші).

За підсумками природоохоронної діяльності Бірківська ЗОШ здобула абсолютну перемогу серед навчальних закладів району, отримавши 184,7 бали.

Отож, сердечно вітаємо учнів та їх наставників з перемогою та щиро дякуємо за вагомий вклад у збереження довкілля!

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.